Timebeskrivelser SvettpåKraft 2019

Oppvarming til styrketrening

I denne timen får du prøve øvelser som er med å preppe kroppen og hodet før styrketrening. Øvelsene kan også brukes på dager du kun vil gi kroppen omsorg. 

Female Dancehall

Female dancehall har sin opprinnelse fra Jamaica, og har utviklet seg til en trend i den urbane dansestilen. I denne timen legges det vekt på å lære grunnleggende steg og teknikker for damer, som fokuserer på kontroll over hofter og bryst. Stegene kan du enkelt danse til med annen type musikk, på byen eller hjemme. Timen ledes av danseinstruktør Anastasia Zykovasom som har undervist dancehall siden 2011.

Power Yoga

I denne yogatimen prøver vi å forene kropp og sinn ved å utfordre både styrke og viljestyrke. Øvelsene utvikler kraft, balanse og bevegelighet samtidig som vi trener på mentalt fokus og konsentrasjon. Timen passer for deg som har trent litt yoga fra før, samt ønsker mer utfordring.


TRX Core on the Floor

TRX Core on the floor er en time med fokus på kjerne -og setemuskulatur, hvor man bruker egen kroppsvekt for å skape motstand. Timen foregår på gulvet, med matte og slynge som hjelpemiddel, og hvor du tar så mange repetisjoner du klarer på en bestemt tid.


SlyngeTabata

Bli med på en intensiv slyngeøkt som får opp pulsen! Timen består av 10 øvelser som trener hele kroppen. Vi legger opp til 5 tabataer, der hver tabata består av 8 intervaller på 20 sek og 10 sek pause. for å få opp intensiteten til ønsket nivå er det en fordel å ha trent med slynger før, men manglende erfaring er ingen hindring. Vi tilpasser enkelt! Velkommen!

Yoga Avspenning

Timen er satt sammen for deg som har vært i full aktivitet hele dagen, og deg som bare vil ha en rolig og lite belastende yogatime. Målet for timen er å roe ned, hente seg inn og gjøre kropp og sinn klar for resten av dagen.

Sykkel Fun

En time der variasjon, distraksjon og motivasjon er virkemidler for å få opp intensiteten i treninga. Kanskje er det også et overraskelsesmoment på lur? Passer for deg som er redd for å kjede deg mens du trener

Tren som en sykelist

Har du lyst til å få en smak på hvordan de proffe trener på sykkel? Odin tar deg gjennom en intervalløkt på 2x10min hvor du skal kjøre 40sek maks+20sek rolig ti ganger, med 5min pause mellom.  Beina skal gå hele tiden selv i pausen så her får lårmuskulaturen virkelig jobbet. 


Spinning in the 90’s

Klassisk intervall 4x4 på sykkel, med fokus på høy intensitet. Hits fra 90-tallet følger deg fra start til slutt, og vil være med å pushe deg gjennom timen. Den berømte ”godfølelsen” kommer i forskjellige former og doseringer, og her garanterer vi en stor dose!


Løping intervall

Tør du løpe litt fortere enn du tror du kan? Vil du kjenne på din indre sprinter? Da er dette timen for deg. Korte og raske intervaller som garantert kommer til å utfordre deg!


Knebøy i praksis

Knegøy, squat, eller bare bøy, kjært barn har mange navn, men knebøy har også mange fordeler. Øvelsen blir brukt for å styrke muskelaturen i hele underkroppen for alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere. Knebøy i praksis passer både for deg som aldri har løftet knebøy før og for deg som har løftet mye tidligere og vil optimalisere teknikken din.

Markløft i praksis

Har du lyst å plukke opp noe tungt fra gulvet, bare fordi du kan? Eller kanskje du bare vil bli sterkere i beina, rumpa og ryggen? Da er dette timen for deg. Markløft i praksis passer både for deg som aldri har løftet markløft før og for deg som har løftet mye tidligere og vil optimalisere teknikken din. 


Livet skal være moro, litt hardt og bråkete….

20 år innen internasjonal Olympisk seiling og trener for flere land vil Jannicke i dette populærvitenskapelige foredraget snakke om erfaringer og bruken av mental trening i livet.

Styrketrening og utholdenhetsidrett

Bør styrketrening og utholdenhetstrening kombineres for optimal treningseffekt i et helseperspektiv? Har styrketrening og utholdenhetstrening motvirkende effekter på hverandre? Kan styrketrening forbedre prestasjonen i en utholdenhetsidrett?

Trening med mening

For tre år siden løp klimaforsker Erlend fra Tromsø til Paris for å sette fokus på klimaendringene. I foredraget forteller han om sin tur og hvordan man kan få økt treningsglede gjennom å løpe for en god sak.

Kettelbell team intervall

Dette er en moro pyramidetime hvor man jobber sammen i team.  Sammen med en partner motiverer dere hverandre gjennom en økt som utfordrer både styrken og utholdenheten din!


Skadefri og sterk med fokus på bevegelighet

Bevegelighet er viktig i optimaliseringen av idrettslige teknikker og trening. Utilstrekkelig bevegelighet kan være en begrensende faktor for teknisk utvikling og en risikofaktor med tanke på skader. Det er ulike krav til bevegelighet avhengig av aktiviteten og valg av tiltak er like viktig som innen andre treningsformer. Bevegelighetstrening må ses på som en naturlig del av helheten i treningsarbeidet.

BasisBall Raw®

Basistime med fokus på funksjonell styrke med BasisBall®. Basisball Raw® tar for seg allsidig trening av hele kroppen og skal være med å bygge opp rå fysikk. Individualisering av øvelser og nivå. BasisBall Raw® passer for litt trent til svært godt trent. Enkel, hardt og utfordrende.


Megasirkel

Det har vært en lang og innholdsrik dag på Kraft. Klarer du å samle energien til å avslutte dagen med et SMELL? Er du klar for galskap?

Zumba fest

40 minutes of Latin and pop rhythms, that will make you instantly smile and bring you to the tropics. With different choreographies for all levels, you will be working out without noticing it. Bring your brightest clothes and enjoy this party!

Latin step

Vi setter sammen steg og kombinasjoner på stepkasse til fengende latinomusikk! Glem snø og kulde en liten stund – Let’s go to Rio!

Aerobic høypuls

Kondisjonsøkt med klassiske bevegelser fra aerobicen. Vi jobber sang for sang og bruker enkle bevegelser med og uten hopp. Målet er å ha det gøy til god musikk og samtidig jobbe med høy puls.

Heia Norge! (Smilepuls)

Vi byr på topp stemning i en «alle kan danse» time til den beste musikken fra norske artister gjennom tidene. Enkle steg og kombinasjoner – med andre ord en skikkelig «smilepuls»-time som passer for alle!

Tren som en turner

Tren som en turner er timen for deg som ønsker å utfordre balanse, koordinasjon, mobilitet og styrke. Alle øvelser er turninspirerte. Timen passer for alle. Bli med på en morsom og annerledes time!

Boksing


MMA

Vi ønsker dere velkommen til en spennende økt hvor dere både får lære teknikker for selvforsvar og mma og bli kjent med treningsprinsippene til kampsportfolk!  Alle er velkomne, men husk vannflaske. Obs: Piercinger og lignende bør teipes over med sportsteip eller tas ut. Korte negler anbefales også.


Selvforsvar

Hva er en farlig situasjon?
Hva kan skje?
Hva kan du gjøre?
Selforsvar med innføring i bevegelse og teknikk for kvinner!


Prøv å klatre – 2x2 stk

Dette er tilbudet for deg som ikke har tatt klatrekurs og brattkortprøve og ønsker å prøve å klatring. Vi stiller med instruktører som kan veilede og sikre deg i veggen, og kanskje er det dette som skal til for at du skal ta steget å melde deg på klatrekurs